Κάστανο, ο 'βασιλιάς' των ξηρών καρπών! Ρόδι: ο 'κόκκινος χρυσός'! Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας!!

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

On 2:35 π.μ. από Unknown in ,    Κανένα σχόλιο


Υλικά:
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
• 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
• ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
• 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρi
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 100 γραμμ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
• Βρασμένο ρύζι για το Σερβίρισμα


Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄.

Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Κίμογλου Αναστασία
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου