Κάστανο, ο 'βασιλιάς' των ξηρών καρπών! Ρόδι: ο 'κόκκινος χρυσός'! Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας!!

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

On 2:46 π.μ. από Unknown in ,    Κανένα σχόλιο

Χριστούγεννα χωρίς αυτά δεν γίνονται!!! Παρ' όλα αυτά τρώμε με σύνεση!! Καλή όρεξη και καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!!

Υλικά:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 2 κ.σ. μπεικιν παουντερ ή σόδα μαγειρικής
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
Υλικά για το σιρόπι:
  • 2 κούπες μέλι
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 λεμόνι ακέρωτο

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. 
Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί απο το μείγμαΔεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες. Ελαφρά κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3'. Ξαφρίζουμε τον αφρό. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα. 
Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκκομένο καρύδι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου