Κάστανο, ο 'βασιλιάς' των ξηρών καρπών! Ρόδι: ο 'κόκκινος χρυσός'! Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας!!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015



Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 2 κούπες γάλα 1,5%
  • 240 ml παστεριωμένο γάλα ελαφρύ 
  • 1 κουταλιά γλυκού βανίλια
  • 2½ αλεσμένες μπανάνες  
  • 20 φουντούκια  ή 10 ολόκληρα καρύδια κοπανισμένα
  • δάκρυα κουβερτούρας ή σταφίδες (προεραιτικά)

Εκτέλεση
  • Κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες! (Οι μπανάνες διατηρούνται στη κατάψυξη εως και 3 εβδομάδες). 
  • Βγάλτε τις μπανάνες και ξεπαγώστε τις για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάλτε τις μπανάνες, το φρέσκο και το παστεριωμένο γάλα, τα φουντούκια ή τα καρύδια και τη βανίλια στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Τοποθετείστε το μείγμα σε μικρά μπωλ και τοποθετείστε στην κατάψυξη. 
  • Πριν στερεοποιηθεί το μείγμα ρίξτε τα δάκρυα κουβερτούρας ή τις σταφίδες στα μπωλ και επανατοποθετείστε τα στην κατάψυξη.

Κίμογλου Αναστασία
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου