Κάστανο, ο 'βασιλιάς' των ξηρών καρπών! Ρόδι: ο 'κόκκινος χρυσός'! Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας!!

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015



Υλικά:

  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα μμε 50-55% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 40 γρ βούτυρο flora
  • 250 γρ κρεμώδες ανθότυρο με 10-15% λιπαρά (τύπου ανθότυρο Κρήτης)
  • 1 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 200 γρ μπισκότα digestive
  • 40 ml λικέρ της αρεσκείας σας (προεραιτικά)
  • 70 γρ ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα)
Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  • Σε άλλο μπολ θριμματίζουμε με τα δάκτυλα το ανθότυτο μέσα στο μίγμα και έπειτα το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε στο ανθότυρο το κακάο και το μείγμα με τη κουβερτούρα και το βούτυρο, και ανακατεύουμε εως ότου να έχουμε ομοιογενές κρεμώδες μίγμα χωρίς σβώλους.
  • Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λικέρ (προεραιτικά) και τους ξηρούς καρπούς.
  • Ανακατεύουμε και φορμάρουμε το γλυκό, δίνοντας του μακρόστενο σχήμα σαν σαλάμι.
  • Τυλίγουμε το γλυκό σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και το στρίβουμε στις άκρες του, σαν καραμέλα.
  • Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή στη κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Κίμογλου Αναστασία
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου