Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015
Υλικά:
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα μμε 50-55% περιεκτικότητα σε κακάο
- 40 γρ βούτυρο flora
- 250 γρ κρεμώδες ανθότυρο με 10-15% λιπαρά (τύπου ανθότυρο Κρήτης)
- 1 κ.σ. άγλυκο κακάο
- 200 γρ μπισκότα digestive
- 40 ml λικέρ της αρεσκείας σας (προεραιτικά)
- 70 γρ ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα)
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο.
- Σε άλλο μπολ θριμματίζουμε με τα δάκτυλα το ανθότυτο μέσα στο μίγμα και έπειτα το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε στο ανθότυρο το κακάο και το μείγμα με τη κουβερτούρα και το βούτυρο, και ανακατεύουμε εως ότου να έχουμε ομοιογενές κρεμώδες μίγμα χωρίς σβώλους.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λικέρ (προεραιτικά) και τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατεύουμε και φορμάρουμε το γλυκό, δίνοντας του μακρόστενο σχήμα σαν σαλάμι.
- Τυλίγουμε το γλυκό σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και το στρίβουμε στις άκρες του, σαν καραμέλα.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή στη κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Κίμογλου Αναστασία
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου