Κάστανο, ο 'βασιλιάς' των ξηρών καρπών! Ρόδι: ο 'κόκκινος χρυσός'! Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας!!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

On 3:05 π.μ. από Unknown in ,    Κανένα σχόλιο


Υλικά:
  • 3-4 μπανάνες (κατα προτίμηση ώριμες για πλούσιο άρωμα)
  • 200- 220γρ. Βρώμη
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • 1 κ.σ. Κανέλλα
  • Μια χούφτα σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές)
  • Ωμούς / ανάλατους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τις μπανάνες στα δυο ή σε μικρότερα κομμάτια και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι (αν δεν χωράνε όλες οι μπανάνες τις βάζουμε σε δόσεις) και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  2. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, την κανέλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. (Αν θέλουμε μπορούμε να επεξεργαστούμε στο μίξερ τη μισή δόση της βρώμης και να την κάνουμε αλεύρι)
  3. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα και πάνω απλώνουμε το μίγμα, ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση πάχους 1 cm.
  4. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς, ρίχνουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και τέλος κόβουμε σε ίσα κομμάτια. 
** Βγαίνουν πάνω από δέκα μπάρες (ανάλογα και με το μέγεθος που τις κόβουμε).

Κίμογλου Αναστασία
Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Μaster Practitioner in Eating Disorders and Obesity

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου